Fall of the House of Chaotica!

På grund av min stundande tid i hufvudstaden, måste min lägenhet i trygga Umeå hyras ut i andra hand. I sin tur betyder detta att lägenheten måste städas ut. Den måste ränsas, den måste dammas och den måste gås igenom. Vilket är hur jag spenderat helgen.

Varenda skåp, varje låda, varje objekt, varje liten pryl har tagits fram och torkats av. Inte bara i själva lägenheten, utan också från förrådet. En del har sedan åter placerats från där den kom. En del har flyttats runt, till förrådet eller till en låda som ska hem till Lögdeå. Mycket åkte i soporna.

Slutsatsen är att jag sparar på för mycket. För mycket skräp. Jag har gått tre vändor, med armarna fulla, till återvinningsstugan (eller vad de nu heter) för att kasta gamla tidningar och kartonger. Jag har gått fem gånger till sophuset. Snackar vi kilo så... ja... Räknar vi vikten i kilo, och subtraherar den från min nuvarande vikt skulle det resultera i att jag inte längre vore tjock. Så, ja, det var MYCKET skräp som skulle väck.

Sedan skulle mycket upp till förrådet. Böcker, filmer och sådana grejer. Vilket inte låter mycket men det var drygt. Tungt och jobbigt. I och för sig, jag blir anfådd av att stiga upp ur en stol, så att det tröttade ut mig säger kanske inte så mycket.

Fast detta var inte det jobbigaste. Det jobbigaste är tiden medan städningen pågår, när allt, när ALLT, ligger framme. Allt, varenda liten grej är framtagen, och en så enkel sak som att ta sig mellan köket och toaletten blir lite av en hinderbana.

Bilderna är dock inte tagna när det såg som värst ut. Ty då orkade jag inte fota, utan skyndade mig för att istället skapa någon form av ordning.


Och detta var ordning och reda i jämförelse...


...för att inte tala om detta. Är ju ingenting. Ser ju nästintill prydligt ut.

Vad sur jag blir på att jag inte tog nån bra bild på Kaoset! Nu när jag har lilla fina Ix och allt... Ja, ja får väl lära mig. Ska som sagt bli bättre på detta med att fota. Och med bättre räknas kvantitet, och inte kvalite ;)

Några bilder på den ordning och lugn som nu råder finns inte heller att tillgå. Ni får helt enkelt nyttja er fantasi. Det är ju bara att helt enkelt TA BORT allt ni ser på bilderna (eller i era minnen från lägenheter för er som varit här).
I stort sett allt utom möblerna är nämligen borta. Det är så tomt. Rent och kliniskt. Det känns lite tråkigt. Lite jobbigt. Men förhoppningsvis blir tiden i Stockholm värd det :) Och det är ju helt upp till mig :) Det blir vad jag gör det till, för att citera Melissa Horn. (ursäkta mitt eviga tjatande...) Kan slänga in ett par Star Wars-citat om ni hellre vill det ;)

Mmm. Det var det. "Helgen" till ända. So long.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0